Nicoleta Gurău a obţinut singura medie de 10 din judeţul Galaţi la examenul de bacalaureat. Emoţionată, Nicoleta a venit la centrul de examinare pentru a vedea cu ochii ei nota pe listele afişate la panou. Văzuse pe internet că a luat 10 pe linie, dar a simţit nevoia confirmării.

„Am avut mari emoţii, dar mă bucur, pentru că am muncit mult şi speram. Recunosc, nu îndrăzneam să sper chiar la 10 la toate materiile. A fost destul de dificil, dar, cel puţin la limba română, mă aşteptam şi îmi doream foarte mult nota maximă, pentru că este pasiunea mea”, ne-a mărturisit Nicoleta Gurău, elevă la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”.

Muncă multă şi constantă
Nicoleta a înfruntat emoţiile la vederea notelor alături de bunicii ei, părinţii fiind la serviciu. Nicoleta Gurău este printre primii la Colegiul Naţional „V. Alecsandri”, cel mai bine cotat din oraş. Nu fost mereu uşor, dar munca i-a fost răsplătită. „Dacă munceşti mult şi constant, se poate. Da, am terminat şefă de promoţie, am luptat mult, dar nu este imposibil”, spune eleva de 10.
Nicoleta Gurău nu a renunţat nici la prieteni, nici la pasiunile ei.  Pasiunea pentru literatură a mers dincolo de studiul din şcoală. A publicat deja un volum de versuri, „Lacrimi dulci”. „Sunt o persoană destul de sensibilă şi mereu mi-a plăcut să scriu poezii. Am participat la mai multe concursuri şi o publicaţie mi-a propus să scriu şi să public câteva versuri, aşa că am decis să le public, dar pentru familie şi prieteni”, ne-a explicat adolescenta.

Vrea să fie jurnalist

Acum, frumoasa Nicoleta se gândeşte la vacanţă, dar şi la lanurile pentru viitorul său. Va pleca, împreună cu prietenul ei, la mare. Apoi se va ocupa de admiterea la facultate. Vrea să devină jurnalist, dar, deşi ar da foarte bine pe ecrane, nu îşi doreşte să fie în faţa camerei, ci în spatele ei. „Vreau să dau la jurnalism la Bucureşti şi sper să activez în acest domeniu. Nu neapărat prezentare, mi-ar plăcea mult să scriu, să fiu în spatele camerei. Voi rămâne în ţară, nu în Galaţi, dar în România sigur”, spune fata.

Sfaturi de la eleva cu singura medie de 10 la bacalaureat

După ce a trecut de examenul de bacalaureat, Nicoleta Gurău are şi câteva sfaturi pentru cei care urmează să susţină examenul maturităţii. „Să nu renunţe, să nu se dea bătuţi, să nu fie descurajaţi, să îşi stăpânească emoţiile şi să scrie cât mai mult din inimă, cel puţin la limba română să nu se bazeze doar pe ce găsesc în cărţi, să scrie exact cum interpretează ei, viziunea lor, pentru că mereu va fi mult mai apreciat”, a conchis Nicoleta.

 

Articolul precedentEchipa de futsal United Galaţi are antrenor nou
Articolul următorTrei sferturi dintre elevii gălăţeni au promovat bacalaureatul