S-a câștigat licitația pentru realizarea serei pentru plante exotice la Grădina Botanică. Consiliul Judeţean Galaţi a finalizat procedurile de achiziţie publică pentru acest proiect.

Licitaţia a fost câştigată de Asocierea S.C. Ideal   Windows  S.R.L. &  S.C. Ark Management Concept S.R.L. & S.C. Structi Punct S.R.L. Valoarea contractului este de 11.020.541 de lei, din care 285.125 de lei reprezintă partea de proiectare. Acest contract nu include şi achiziţionarea plantelor exotice, pentru care se va organiza o procedura de achiziţie publică separată.

“Mă bucur că am reuşit să finalizăm achiziţia publică. Vom consolida scheletul metalic existent, vom monta geamuri speciale pentru sere, vom amenaja un spaţiu pentru expoziţii temporare şi vom instala sisteme de climatizare, încălzire şi irigaţii. Anul viitor gălăţenii vor putea admira la Galaţi arbori de cafea, palmieri, cocotieri, liane sau diverse specii de cactuşi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Contractul prevede 30 de zile pentru proiectare de la emiterea ordinului de începere a activităţii de proiectare şi 10 luni pentru realizarea lucrării de la emiterea ordinului de începere a lucrării. Investiţia este realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Valoarea totală a investiţiei este de 14.830.074 lei, incluzând proiectarea şi execuţia lucrărilor şi achiziţionarea plantelor exotice.

Lucrările la scheletul metalic din curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii au început în 1997 şi au fost abandonate doi ani mai târziu. Sera de plante tropicale va avea o suprafaţă de aprox. 1.500 de mp. Spaţiul pentru expozitii temporare tematice va avea o suprafaţă de aprox. 500 de mp. Palmariumul (sera de palmieri) va avea 22 de metri înălţime. În noua seră vor fi transferate şi cele aproximativ 300 de specii (aprox.2500 de plante) din sera existentă.

Articolul precedentS-au afișat rezultatele admiterii la liceu: aici s-a intrat cu medii mai mari
Articolul următorAndreea Ispas, al doilea transfer pentru CSU Belor