O mamă depresivă şi-a strâns de gât copilul şi şi-a tăiat venele. Din fericire, salvatorii au ajuns la timp ca să resusciteze bebeluşul. 

Tragedie într-un apartament din cartierul gălăţean Micro 17. Rămasă singură acasă cu bebeluşul de doar opt luni, mama acestuia, depresivă care întrerupsese medicaţia, a încercat să-şi omoare copilul. După ce l-a strâns de gât pe cel mic, şi-a tăiat venele.

Din fericire, soţul femeii, care ieşise din casă, împreună cu copilul mai mare, s-a întors la timp ca să cheme ajutor. După un apel la 112, salvatorii au reuşit să resusciteze copilul, care fusese găsit cianotic, transportându-l apoi la Spitalul de Copii.

”Am găsit un copil de opt luni, în stop cardio-respirator, cianozat intens, cineva a spus că este posibil să fie de aproximativ jumătate de oră, după manevrele de resuscitare am reușit să obținem puls, deci are activitate cardiacă, și acum îl ducem la Spitalul de Pediatrie. Mama merge la Spitalul Județean, iar apoi la Spitalul de Psihiatrie pentru că are o depresie acută. De obicei, la copii mici și nou-npăscuți, stopul cardio-respiraror se produce prin asfixie mecanică. Mama avea venele tăiate, era șocată și nu a putut să vorbească”, ne-a explicat dr. Cătălin Țimpău, medic UPU-SMURD Galați.

Mamei, în vârstă de 35 de ani, i s-a acordat primul ajutor,  fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei”, de unde urma să fie transferată la Spitalul de Psihiatrie.

Potrivit poliţiştilor, în cauză se fac în continuare cercetări, pentru stabilirea tuturor detaliilor şi încadrarea juridică a faptei.

Articolul precedentJandarmi din alte judeţe, veniţi la Galaţi să-i apere pe Dragnea şi Dăncilă
Articolul următorVoleibaliştii de la Arcada Galaţi s-au calificat în finala Cupei României