Muncitor gălăţean ucis de un mal de pământ surpat peste el

Un muncitor gălăţean a fost ucis de un mal de pământ, care a căzut peste el, în timpul lucrărilor la sistemul de canalizare al comunei Munteni.

Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a fost surprins de surpare într-un canal adânc de aproximativ patru metri, în care se afla şi apă. Lucrările se desfăşurau în satul Ungureni, comuna Munteni, unde este în construcţie sistemul de canalizare.

Pompierii solicitați să intervină la fața locului au lucrat aproximativ o oră și jumătate pentru a-l scoată pe muncitor de sub pământul care îl acoperise. Medicii de pe ambulanța trimisă în ajutor au constat că bărbatul nu mai are semne vitale. S-a cerut intervenţia unui echipaj SMURD și a elicopterului. „Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor, bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul”, a declarat Doina Ursu, medic la Serviciul Județean de Ambulanță Galați.

Cazul a intrat în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, care a demarat o anchetă, pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate, dacă muncitorul era echipat corespunzător și dacă erau respectate normele de securitate în muncă. De asemenea, o anchetă va fi făcută și de polițiști, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Articolul precedentBaschetbaliştii gălăţeni, învinşi clar de CSO Voluntari
Articolul următorPugilistul gălăţean Cristian Ciocan, învins la puncte de cubanezul Ortiz