Incendiu în desfăşurare în incinta Zonei Libere Galaţi

Incendiu în desfăşurare în incinta Zonei Libere Galați. Miile de gălăţeni ieşiţi astăzi la plimbare pe Faleza Dunării au putut vedea fumul gros şi negru care se ridica din zona portului. 

Potrivit primelor informaţii, zeci de cauciucuri au luat foc după ce un incendiu a izbucnit în zona în care acestea erau depozitate. Conform pompierilor gălățeni, la fața locului intervin patru autospeciale.

Pompierii au fost solicitați iniţial să intervină la ceea ce era un incendiu de vegetaţie uscată. Flăcările s-au extins însă la mai multe cauciucuri aflate în zonă. Astfel se explică fumul foarte gros şi negru.

„Arde un depozit de cauciucuri, sunt cauciucuri de la utilaje miniere. Cauciucurile au aproximativ doi metri, fiecare, sunt sute de cauciucuri, din cauza asta este fum gros. Incendiul a pornit de la vegetaţia uscată, s-a extins la depozit. Este o intervenţie grea, pompierii au încercuit zona. În apropiere este calea ferată şi zona de frontieră”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Potrivit pompierilor, ard în jur de 200 de cauciucuri provenite de la utilaje miniere, de dimensiuni mari. Un cauciuc are o greutate de peste două tone şi este mai mare decât un om. „Nu se poate apropia nimeni, este temperatura foarte mare. Am adus şi un motostivuitor, dar se încinge şi el. Izolăm zona şi încercăm să atacăm cu spumă chimică”, a precizat Chiriţă.

 

Articolul precedentPugilistul gălăţean Cristian Ciocan, învins la puncte de cubanezul Ortiz
Articolul următorPagube uriaşe la incendiul din Zona Liberă, unde pompierii încă intervin