Contrabanda cu ţigări a atins o nouă culme la Galaţi. O întreagă reţea care cuprinde inclusiv lucrători vamali a dat o lovitură fără precedent Poliţiei Galaţi. Mai mulţi vameşi sunt acuzaţi că, prin acte falsificate şi profitând de statutul pe care îl aveau, au sustras, din custodia IPJ Galaţi, sute de baxuri de ţigări confiscate în dosarele de contrabandă. Trei suspecţi au fost deja arestaţi. 

Anchetatorii susţin, potrivit informaţiilor furnizate presie, că întreaga schemă infracţională a fost pusă în aplicare din 2017. Protagoniştii acestui scenariu parcă desprins din filme au fost câţiva vameşi gălăţeni.
Poliţiştii şi procurorii spun că „cei doi ar fi  folosit mai multe adrese emise de Biroul Vamal de Frontieră Galaţi, precum şi fotocopii ale unor decizii penale pronunţate de instanţele gălăţene, contrafăcute prin inserarea unor menţiuni necorespunzătoare adevărului”. În baza acestora, potrivit comunicatului de presă emis astăzi de IPJ Galaţi, vameşii „ar fi solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi predarea cantităţilor de ţigări indisponibilizate de organele de poliţie în mai multe dosare penale de contrabandă”.

Zece percheziţii în locurile frecventate de suspecţi

Informaţiile ne-au fost furnizate la capătul unei anchete care a culminat cu zece percheziţii în locurile frecventate de suspecţi.
Cu ajutorul actelor contrafăcute şi în virtutea calităţii oficiale pe care o aveau, vameşii au convins un poliţist de la IPJ Galaţi să scoată din depozitul cu mărfuri confiscate  340 de baxuri de ţigări provenite din contrabandă, pe care le-au luat. 

Mai mult, nici verificările făcute la Biroul Vamal Galaţi nu au avut rezultate mai îmbucurătoare, din gestiunea unui lucrător constatându-se lipsa a 2.248 de baxuri de ţigări, marfă a cărei destinaţie poliţiştii urmând să o stabilească.

Cinci persoane au fost duse la audieri în urma percheziţiilor care au avut loc la Galaţi. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie au emis ordonanţe de reţinere pentru trei dintre ele. Cererile de arestare preventivă au fost admise de judecători, cercetările continuând în amplul dosar deschis pentru contrabandă, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fals intelectual şi abuz în serviciu, toate în formă continuată.

Articolul precedentDoi tâlhari au atacat cu spray lacrimogen proprietarul casei pe care o spărseseră
Articolul următorO mamă şi-a abandonat fetiţele, salvate de la moarte prin înfometare de o vecină