E.S. Hans Klemm, alături de prorectorul Ştefan Baltă şi Cristinel Stoica, absolvent de Stanford şi doctorand al UDJ Galaţi

Ambasadorul S.U.A. le-a vorbit studenţilor din Galaţi despre fenomenul fake news. Conferinţa a făcut parte din proiectul “Global Leadership and Diplomacy”.

„Mă uit la voi şi văd viitoarea generaţie de lideri – profesori, analişti, jurnalişti, viitorii lideri ai României”, le-a spus, din start, Excelenţa Sa, Hans G. Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, studenţilor prezenţi, astăzi, în Sala Senatului a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Studenţii UDJ şi Danubius, la conferinţa susţinută de E.S. Hans Klemm

El a susţinut, în cadrul proiectului “Global Leadership and Diplomacy”, o conferinţă despre Fake news în faţa tinerilor de la cele două universităţi din Galaţi.  Apoi, ambasadorul S.U.A. a răspuns întrebărilor studenţilor şi profesorilor gălăţeni, pe teme diverse: de la cum să recunoaştem şi să ne protejăm de Fake news, până la posibilitatea realizării unor mobilităţi studenţeşti şi de cercetare, burse Fulbright, valori comune, dezvoltarea economică a Galaţiului şi poziţia strategică geopolitică a României.

În prima parte a vizitei, Excelenţa Sa a avut o întâlnire cu cei din conducerea instituţiei academice gălăţene, prilej cu care a aflat mai multe informaţii despre oferta şi rezultatele Universităţii în planul educaţiei şi al cercetării ştiinţifice. Totodată, s-a discutat despre posibilitatea dezvoltării unor viitoare colaborări cu universităţi din Statele Unite ale Americii, în domeniile ingineriei, protecţiei mediului, construcţiilor navale, cybersecurity. În cadrul proiectului “Global Leadership and Diplomacy” au mai vizitat Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi ambasadori ai Africii de Sud, Marii Britanii, Germaniei şi Coreei de Sud.

Foto: Dinu Gîndu

Articolul precedentNavă pentru centralele eoliene din Marea Nordului, lansată la Damen Galați
Articolul următorCinci trasee de autobuz, deviate din cauza surpării majore de teren