Ziua Națională a României a fost marcată, pe 1 Decembrie, la Galați, cu mai puțin fast decât am fost obișnuiți în anii trecuți. Motivul a fost, desigur, pandemia de COVID-19 și necesitatea respectării măsurilor de prevenire a coronavirusului.

Gălățenii nu am mai avut ocazia de asista la parada militară, atât de apreciată în alți ani, dar au asistat la un pios omagiu celor care au mers până la sacrificiul suprem pentru îndeplinirea idealurilor naționale.

Ziua de 1 Decembrie a debutat cu un „Te Deum” la Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos, întru pomenirea tuturor celor care s-au jertfit pentru patrie. Și poate că nu este lipsit de semnificație că Ziua Națională vine la doar o zi după marea sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Galațiului și al întregii Românii.

„Flacăra aprinsă pe altarul inimilor noastre de Sfântul Andrei, Apostolul românilor, să o punem în candela de pe altarul patriei noastre, ca să lumineze inimile tuturor românilor! Fă, Doamne, candele luminoase de sărbătoarea națională, ca să ne putem vedea cu toții frați și prieteni uniți!”, a arătat ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos.

După slujba ținută la Catedrala Arhiepiscopală, la fel de emoționant a fost ceremonialul militar cu depunere de coroane la Mausoleul Eroilor, din Cimitirul „Eternitatea”. Tuturor celor care au făcut sacrificiul suprem le-a fost adus un omagiu prin florile depuse la Mausoleul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea”.

Au fost prezenți reprezentanți ai administrației publice locale, ai formațiunilor politice, ai societății civile, dar și mulți gălățeni animați de dorința de a-i omagia pe eroi. 

ImagineImagine

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentPrimele suspiciuni de Omicron în România: Un jucător de rugby și alte 2 persoane, toți sosiți din Africa de Sud
Articolul următorEXCLUSIV Momente emoționante la mânăstirea Ghighiu de 1 Decembrie – MĂRTURII de credință și speranță