Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului va fi marcată la Galaţi, pe 2 aprilie, de către Primăria Municipiului Galaţi, prin intermediul Centrului de Zi pentru Copii cu Autism.

În Grădina Publică, începând cu ora 11,00, se vor desfășura activităţi educative, recreative, sportive şi de socializare.
Sub deviza „Te invit în lumea albastră!”, 51 de copii beneficiari ai serviciului social vor participa la concursuri de biciclete şi trotinete, ştafetă sportivă, dansuri. Vor mai avea loc jocuri distractive, desene pe asfalt, activităţi de socializare şi relaţionare.

Un pic de albastru pentru solidaritate

Participanții sunt invitaţi, în semn de solidaritate, să poarte un accesoriu de culoare albastră, pentru a atrage atenţia asupra problematicii acestei afecţiuni.
De asemenea, pentru a răspunde iniţiativei Asociaţiei de Sprijin pentru Părinţi şi Copii cu Autism (APCA) Galaţi, între orele 20,00 şi 21,00, clădirea Primăriei va fi iluminată în albastru. Această manifestare, desfăşurată simultan la nivel mondial, în toate oraşele mari ale lumii, presupune iluminarea în albastru a celor mai reprezentative clădiri din fiecare comunitate şi care poartă denumirea de “Light it up Blue”.

Articolul precedentPește stricat, găsit de polițiști în galantare
Articolul următorI s-a făcut rău și a intrat cu mașina într-un stâlp de pe Faleză