Palatul Administrativ, operă a arhitectului Ion Mincu, sediul Instituţiei Prefectului judeţului Galaţi

Ziua Instituţiei Prefectului, sărbătorită anul acesta pentru prima dată. Această zi a fost instituită, prin Legea nr. 348/2018, pe 2 aprilie. 

Ziua Instituţiei Prefectului constituie un prilej important de „recunoaștere a rolului și meritelor pe care Instituția Prefectului le-a avut de-a lungul timpului la dezvoltarea țării din punct de vedere economic, cultural și social”.

Cu acest prilej, Instituția Prefectului – județul Galați organizează o serie de manifestări.  Invitaţi sunt colaboratorii instituției, precum și foștii prefecți (după 1990) sau urmași ai acelora care nu mai sunt printre noi.

Ceremonia oficială, în holul mare al Prefecturii

„Oaspeții vor fi întâmpinați pe esplanada Prefecturii, la ora 12,00. Ceremonia oficială va avea loc în holul mare de la parter și va include alocuțiuni și înmânarea plachetelor aniversare. Va urma recitalul ansamblului vocal-instrumental Kalofonis și vernisarea a două expoziții: expoziția foto-documentară „Pârcălabi și prefecți. O istorie a Instituției Prefectului – județul Galați”, realizată de Muzeul Județean de Istorie „Paul Păltânea” și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” (în holul de la parter) și expoziția foto-documentară „1906 – Mărturii. Biserici din Galați cu prilejul anului jubiliar”, realizată de Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine (în holul de la etaj). Sala mare va găzdui apoi un scurt documentar cu tema „Ion Mincu și Palatul Administrativ”, realizat de Direcția Județeană pentru Cultură”, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Galaţi.

Ziua de 2 aprilie va fi și „Ziua porților deschise” pentru toţi gălățenii care doresc să viziteze Prefectura, între orele 14,00 și 18,00, mai precizează reprezentanţii instituţiei.

Articolul precedentPeste 3.500 de copii, înscrişi la clasa pregătitoare în judeţul Galaţi
Articolul următorTrei tone de peşte pentru amatorii de pescuit la Balta Zătun