Câteva sute de gălățeni au luat parte, duminică, 26 iunie 2022, de Ziua Drapelului, la ceremonia organizată în cinstea unuia dintre cele mai vechi simboluri ale unității naționale, tricolorul românesc.

Au participat reprezentanți ai instituțiilor de cultură şi ai autorităților civile, precum şi ai structurilor militare din Galați, Garnizoana, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul de Poliție Județean. Fanfara şi doi artişti ai Centrului Cultural „Dunărea de Jos” au susținut un scurt program artistic la încheierea ceremoniei.

Chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit în Catedrala arhiepiscopală slujba de sfinţire a Drapelului Naţional al României, în prezenţa autorităţilor locale şi a credincioşilor. La finalul ceremoniei religioase, Drapelul a fost înmânat prefectului de Galaţi, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre însemnătatea celor trei culori ale drapelului şi despre modul în care acest simbol al naţiunii române trebuie păstrat, cultivat şi transmis cu sfinţenie tinerelor generaţii.
De la Catedrala Arhiepiscopală, Drapelul Naţional a fost purtat de către militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi către Piaţa Tricolorului din Grădina Publică a municipiului Galaţi.
Aici, în prezenţa Gărzii de Onoare, a oficialităţilor locale, a preoţilor şi a gălăţenilor a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului Naţional prin prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat al României şi înălţarea pe catarg a tricolorului.

După alocuţiunile care au evocat însemnătatea acestei zile, ceremonialul s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati