Zeci de persoane aduse la audieri după scandalul din Micro 40. Poliţiştii au pus în aplicare şi 27 de mandate de percheziţie. 

27 mandate de percheziție și 30 mandate de aducere au fost puse în aplicare pe raza
județelor Galați, Vaslui și Brăila. 19 persoane suspecte și 10 martori au ajuns la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați pentru audieri.
La acţiune au participat, pe 27 septembrie 2019, polițiștii din cadrul IPJ Galați (SAESP, Serviciul Criminalistic) și BCCO Galați. Aceştia au acţionat pe raza județelor Galați, Brăila și Vaslui pentru a pune în executare 27 mandate de percheziție domiciliară și 30 de mandate de aducere.

Acțiunea reprezintă continuarea măsurilor complexe luate de polițiști pentru neutralizarea grupului de persoane identificat pe 22 septembrie 2019, în municipiul Galați, că pregătea comiterea unor fapte de natură penală. Aceştia intenţionau să atace o sală de sport din Micro 40, înarmaţi cu arme albe şi sticle incendiare. Ei au fost opriţi de poliţişti, preîntâmpinându-se astfel evenimente ce ar fi putut avea consecințe grave asupra unor persoane și a comunității.

Persoane bănuite şi martori identificaţi, arme ridicate

Au fost identificate 19 persoane bănuite și 10 martori, au fost ridicate mai multe arme
albe și obiecte contondente, un încărcător de pistol cu şase cartușe, cât și alte bunuri care ar proveni din comiterea unor infracțiuni.
Procurorul de caz a dispus controlul judiciar faţă de opt persoane pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și tentativă la distrugere. Alte 11 persoane sunt cercetate în libertate.
Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul de specialitate al Serviciului pentru Acțiuni
Speciale Galați.

Articolul precedentUn sfert dintre copiii daţi dispăruţi în România sunt din Galaţi
Articolul următorÎncă un caz de pestă porcină africană în judeţul Galaţi