Zeci de moldoveni au rămas fără marfă, după o razie a inspectorilor sanitar-veterinari gălăţeni în piaţa de pe Calea Prutului, la numai zece luni de la un scandal asemănător.

Inspectorii au constatat, vineri, că moldovenilor le este permis în continuare să vândă orice fel de aliment, în orice fel de condiţii, deşi temperaturile ajung frecvent, după orele prînzului, la peste 30 de grade Cesius.

Carne, ouă, peşte, brânzeturi, toate vândute din sacoşă sau din portbagaj, au reprezentat un pretext numai bun pentru inspectorii sanitar-veterinari, care au „curăţat” zona comercială de tot ce au găsit fără acte de provenienţă şi era oferit la vânzare în condiţii discutabile.

Alimente şi băuturi pentru consum propriu

Alimentele şi băuturile despre care moldovenii, veniţi în România cu permise de mic trafic de frontieră, declară la vamă că le aduc pentru consumul propriu, au fost confiscate, pentru că nu pot fi comercializate conform normelor din ţara noastră.

„Cu ocazia controlului, au fost constatate nereguli atât în ceea ce priveşte provenienţa mărfurilor, cât şi a condiţiilor sanitar-veterinare în care acestea erau depozitate şi expuse spre vânzare. Au fost ridicate, în vederea confiscării, 67 kilograme de produse lactate, 23 kilograme de peşte, 19 kilograme de carne, 32 kilograme de conserve şi 36 litri de băuturi alcoolice”, a precizat comisar şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii au amendat 20 de basarabeni, dar au sancţionat şi Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi, cu 12.000 de lei.

Piaţa a mai fost închisă, timp de două luni

Piaţa de pe Calea Prutului, în teorie o piaţă angro de legume-fructe, este situată foarte aproape de graniţa cu Republica Moldova. Din acest motiv, a devenit favorita basarabenilor, care trec rapid frontiera şi îşi vând marfa la preţuri mult mai mici decât se practică în celelalte pieţe din oraş.

Piaţa a fost închisă pe 16 octombrie anul trecut, din motive ce ţin de siguranţa consumatorilor şi de documentele mărfurilor. La presiunea opiniei publice, piaţa a fost redeschisă pe 16 decembrie, însă cu interdicţia de se comercializa produse de origine animală.

Articolul precedentNeatenţia în trafic naşte răniţi, iar lipsa permisului, dosare penale
Articolul următorAccident cu doi morți şi şase răniţi, provocat de un cetăţean austriac