Zece teatre vor concura la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi

Zece teatre din România şi Republica Moldova vor concura la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, care se va desfăşura în perioada 4-13 octombrie.

Cea de-a XXXI-a ediţie a festivalului este organizată de Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi şi Uniunea Teatrală din România (UNITER). Festivalul aduce în faţa publicului zece piese de teatru, precum şi un spectacol-concert, în avanpremieră.

Anul acesta, festivalul gălăţean ca reveni la formula sa consacrată, aceea de festival-concurs. Nouă spectacole vor lupta pentru premii, în timp ce o piesă a Teatrului de Comedie din Bucureşti va fi prezentată în afara competiţiei.

Biletele pentru spectacole au fost puse deja în vânzare, pe site-ul bilete.fanitardini.ro şi la casa de bilete a Teatrului Dramatic. Intrarea la piesele din concurs costă între 31,5 lei şi 52,5 lei, iar biletul la reprezentaţia Teatrului de Comedie are valoarea de 105 lei. Abonamentele pentru toate spectacolele, care costă 406 lei, pot fi achiziţionate exclusiv de la casa de bilete a teatrului gălăţean.

Ca în fiecare an, festivalul va avea şi o secţiune teoretică, ce va include ateliere, lansări de carte şi conferinţe susţinute de personalităţi din lumea teatrului românesc.

Festivalul Naţional de Comedie s-a desfăşurat pentru prima dată în anul 1976, teatrul din Galaţi fiind primul din România care a organizat o astfel de manifestare.

Articolul precedentProxenet gălăţean condamnat în Italia, prins la graniţa de vest a ţării
Articolul următorMâine, la Biblioteca franceză, expoziţie post-concurs şi câştigători-surpriză