Programul prin care se distribuie pachete cu alimente și produse de igienă se încheie vineri.

Vineri ia final programul prin care se distribuie pachetele cu alimente și produse de igienă beneficiarilor venitului minim garantat și ai alocației pentru susținerea familiei. Având în vedere că distribuirea acestor ajutoare nu se poate suprapune cu perioada de campanie electorală, vineri, 14 august (a.c.), este ultima zi. Excepție face perioada 17-26 august, când vor fi organizate liste suplimentare adresate persoanelor cu handicat gradul I (persoane aflate temporar în situații critice de viață – potrivit O.U.G. nr.84/2020, art.3(1), litera c).

Fiecare beneficiar este servit în ordinea sosirii la Cantina de ajutor social, în centrul de distribuție Țiglina I – parcarea laterală, primind un pachet de igienă și unul cu alimente. Programul este de la 8 la 16, iar pentru a intra în posesia ajutorului este nevoie de: buletinul persoanei titulare; buletinul soțului/soției/concubinului/concubinei; certificatul de naștere al copilului sau cartea de identitate (după caz). 

Conținutul pachetelor este următorul: făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (două pungi a câte 400 de grame), ulei (4 litri), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conservă carne de vită (5 bucăți a câte 300 de grame), conservă carne de porc (3 bucăți a câte 300 de grame), conservă pateu de ficat de porc (5 bucăți a câte 200 de grame), compot de fructe (2 borcane a câte 720 ml), gem de fructe (unul de 360 de grame), gem de fructe dietetic (unul de 360 de grame). Cutia cu produse de igienă conține cinci periuțe de dinți, patru tuburi de pastă de dinți de 300 ml, un flacon de șampon pentru adulți de 500 ml, un flacon de șampon pentru copii de 800 ml, un flacon de săpun lichid de 500 ml, un pachet de detergent pudră pentru rufe albe de 1,8 kg și un pachet de detergent pudră pentru rufe colorate de 900 de grame.