Un politist local în stare de ebrietate a fost filmat pe strada Domnească.

Totul ar fi avut loc la sfărșitul săptămânii trecute, în jurul orei 18, după informațiile furnizate de autorul clipului. În imagini se poate vedea cum un polițist local, în avansată stare de ebrietate este ținut de un alt bărbat. Doi tineri opresc mașina în dreptul lor și încearcă să vorbească cu cei doi. Polițistul nu era în timpul serviciului. În filmuleț se poate observa arma din dotare.

Șeful Poliției Locale, Petrică Hahui, a făcut următoare declarație pentru cetateanul.net: „A mers la un coleg acasă, el are niște probleme familiale, a consumat alcool, iar după ce a consumat alcool, el fiind liber, a venit acasă cu un taxi. În timp ce a coborât din taxi, el a fost filmat. Este cercetat în comisia de disciplină, i-a fost ridicat dreptul de a purta pistolul și săptămâna viitoare va fi destituit din funcția publică de polițist.”

LE: Poziția oficială a Poliției Locale este următoarea: „Imaginile apărute în spațiul public reflectă un incident care a avut loc în urmă cu trei săptămâni. Polițistul local era în timpul liber (după schimbul I), iar în urma testării cu aparatul etilotest din dotarea Poliției Locale Galați, aparatul a indicat o concentrație alcoolică de 0,30mg/l, respectiv 0,20mg/l, în aerul expirat. În aceeași zi, în acest caz, am dispus punerea la dispoziție a polițistului local, retragerea dreptului de a purta armament, întocmirea și trimiterea dosarului la Comisia de Disciplină, pentru continuarea cercetărilor privind abaterea disciplinară de afectare gravă a imaginii instituției”, a declarat directorul Poliției Locale Galați, Petrică Hahui.