Anya este o fetiță în vârstă de 8 ani, refugiată din Ucraina împreună cu mama și surioara ei. Încă din 16 martie  locuiesc în comuna Independența, din județul Galați, la Andrei și Maria, doi români cu sufletul mare a căror casă  a devenit acasă pentru Anya, Vika și mama lor. Au reușit să plece atunci când s-a închis orașul Odessa, chiar cu ultimul autobuz și au trecut vama în România pe la Isaccea.

Urmărind postările pe social media a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Galați, asociație implicată în sprijinirea refugiaților din Ucraina, Anya a văzut cum un copil a primit din partea veteranilor gălățeni o păpușă. Le-a scris un mesaj și i-a întrebat dacă au și pentru ea o păpușă.

Conducerea asociației le-a arătat mesajul jandarmilor gălățeni, care au decis să îi facă o surpriză Anyei. Au pus mână de la mână și au ales pentru ea păpuși, jocuri de atenție și o sacoșă de dulciuri, iar astăzi s-au deplasat în comuna Independența. Fetița se afla în curte și nu înțelegea ce se întâmplă, însă mama ei i-a explicat că jandarmii din Galați au văzut mesajul ei și au venit să îi aducă darurile dorite. După ce și-a depășit momentul de timiditate, Anya a îmbrățișat pe fiecare jandarm și a mulțumit pentru darurile primite. Ne-a promis că se va juca și cu surioara ei, dar va avea grijă să nu pună mâna pe jucării care nu sunt pentru copiii mici.

”Pentru noi a fost un moment emoționant și ne-am bucurat că am putut să aducem un strop de bucurie și normalitate în sufletul unui copil.” au transmis jandarmii gălățeni.

Sursa: Realitatea de Galati