Președintele CJ Brăila a anunțat finalizarea investiţiei pe DJ242, de modernizarea a 30,7 km de drum judeţean, cu fonduri europene, în cadrul Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Valoarea totală a investiţiei este de 74.758.835 de lei şi au fost realizate lucrări pe ruta Folteşti – Măstăcani – Chiraftei – Fârţăneşti – Viile – Umbrăreşti – Târgu Bujor – Vârlezi.

„Unul dintre cele mai circulate drumuri judeţene, care leagă DN26 (Galaţi – Murgeni) de DN24D (Galaţi – Bârlad), a fost modernizat complet pe toată lungimea lui. Este principala arteră de circulaţie folosită de conducătorii auto pentru a ajunge în oraşul Târgu Bujor. Este pentru prima oară de la realizarea acestui drum când se intervine cu lucrări ample de modernizare. S-a consolidat fundaţia drumului, au fost reabilitate nu mai puţin de 15 poduri, au fost înlocuite toate podeţele de pe traseul drumului, s-au construit sisteme de colectare a apelor pluviale şi s-au amenajat piste de biciclete, staţii de autobuz şi trotuare. Mai mult, în zona cunoscută de conducătorii auto drept «Litera M», s-au realizat ziduri de sprijin şi sisteme cu geocelule pentru consolidarea terenului”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

În cadrul acestei investiţii s-au realizat 30,7 km modernizaţi, 14 poduri reabilitate, pod nou la Foltești, 133 de podețe noi, 878 de căi de acces, 26.201 mp trotuare în interiorul localităților. piste de biciclete -3,56 km, sisteme de colectare a apelor pluviale, ziduri de sprijin pentru consolidarea drumului, geocelule pentru stabilitatea terenului, opt stații pentru transportul public de persoane. 

„Această investiţie cu bani europeni a însemnat şi o infuzie de bani în economia locală. De-a lungul implementării acestui proiect au fost create locuri de muncă, iar indirect au avut beneficii şi furnizorii locali de materii prime”, a mai spus Costel Fotea.

În acest moment, în judeţul Galaţi sunt în plin proces de modernizare alţi aproape 100 de km de drum.

Sursa: Realitatea de Galati