SC Oțelul a făcut un pas mare spre calificarea în faza finală a barajului de promovare în Liga a 2-a, după victoria de pe teren propriu în meciul cu Foresta Suceava, în prima etapă a barajului. Meciul tur al confruntării cu Foresta Suceava s-a încheiat cu victoria gălățenilor, scor 3-0 (0-0).

După o primă repriză nu tocmai reușită, în care Foresta s-a apărat bine și chiar s-a apropiat periculos de poarta gălățenilor, la pauză s-a intrat cu egalitate, scor 0-0. ÎN prima repriză gălățenii au avut o ocazie de gol prin Ghiocel și un șut de la distanță a lui Păun. Oaspeții au avut destul de multe acțiuni ofensive, dar nu și-au creat nicio ocazie clară de gol. 

După pauză oțelarii au marcat de trei ori. În minutul 56 Nica a fost faultat la 22 de metri de poarta oaspeților, într-o poziție perpendiculară pe poartă. În minutul 58 Neagu a transformat lovitura liberă, cu un șut peste zid, în vinclul din dreapta portarului Zvoronciuc.

Avantajul gălățenilor a fost dublat de George Cîrjan, minutul 64. După mai multe minute de asalt asupra porții formației din Suceava, Cîrjan, intrat la pauză pe teren, a marcat cu capul din marginea careului mic, în urma unui corner de pe stânga executat de Stoian. La doar două minute distanță, minutul 66, Alin Nica a fost faultat în careul de 16 metri, în lateral stânga, iar centralul a dictat penalty. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Cosmin Stoian, cu un șut în stânga portarului care s-a aruncat în partea opusă, 3-0 în minutul 68.  Oțelul putea încheia chiar cu 4-0 jocul cu Foresta, dar Bogdan Gavrilă, în minutul 86, din lovitură liberă din colțul din dreapta careului de 16 metri a trimis puțin peste porta formației din Suceava.

Oțelul a jucat în formula: Iulian Dinu – Todor Farcaș, Cristian Sîrghi (min. 18 Fernando Dobre), Costin Ghiocel, Dan Popescu (min. 62 Marius Sevastian), Ionuț Neagu, Stelian Cucu, Aurelian Petrache (min. 62 Cosmin Stoian), Georgian Păun (min. 46 George Cîrjan), Alin Nica (min. 77 Bogdan Gavrilă), Gabriel Răducan. 

Returul va avea loc sâmbăta viitoare, la Suceava.

Sursa: Realitatea de Galati