Vaccinul antigripal pentru populaţie a ajuns şi la Galaţi

Un barbat este vaccinat impotriva virusului AH1N1, la cabinetul deschis in pasajul de la Universitate, sambata, 9 ianuarie 2010.

Vaccinul antigripal pentru populaţie a ajuns şi la Galaţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) confirmând primirea a 16.840 de doze.

Aceasta este a doua tranşă din cele peste 50.000 de doze de vaccin antigripal alocate de Ministerul Sănătăţii judeţului Galaţi. Primul transport, 1.680 de doze, a fost însă destinat imunizării cadrelor medicale din spitale.

DSP Galaţi a precizat că următoarele două tranşe vor ajunge la Galaţi în cursul lunii noiembrie. Tranşa a treia va însuma tot 16.840 de doze de vaccin, iar cea de-a patra va cuprinde peste 15.500 de doze.

Dozele de vaccin antigripal destinate vaccinării populaţiei sunt distribuite prin intermediul DSP Galaţi către medicii de familie din teritoriu. Pe măsură ce vor primi vaccinul, medicii vor înceape imunizarea populaţiei aflată în categoriile considerate vulnerabile, cum ar fi bolnavii cronici sau persoanele de peste 60 de ani.

Articolul precedentGălăţean depistat la volan fără permis de conducere
Articolul următorAccident rutier cu două victime, între Cuca și Băleni