Consilierii USR susțin că Transurb SA Galați nu are bani pentru măririle salariale ale angajaţilor, dar salariul directorului general Dorian Dumitru a fost mărit cu 4.500 de lei.

”Angajații Transurb, prin greva luni, acuză actuala conducere că nu respectă prevederile din contractul colectiv de muncă privind măririle salariale promise, în timp ce majorarea salarială a directorului Dorian Dumitru a fost făcută de către Consiliul de Administrație al Transurb SA Galați” spune consilierul municipal USR, Daniel Zinica.

Greva angajaților Transurb a paralizat un oraș întreg, protestul acestora a început la primele ore ale dimineţii, oamenii nu au mai ieşit pe traseu, iar transportul din oraş a fost îngreunat și oprit pe alocuri. În urma grevei angajaților Transurb, directorul Dorian Dumitru şi-a dat demisia din funcţie, aşa cum au cerut angajaţii societăţii, aflaţi în grevă. Asta după ce, acum circa 10 zile, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Transurb, Claudiu-Eduard Zlătaru, a demisionat din funcţie.
”Nu este pentru prima dată când managementul defectuos și păgubos derulat la Transurb SA Galați în ultimii 30 de ani afectează compania, angajații și, nu în ultimul rând, cetățenii. Transurb SA se dovedeşte o povară și o gaură neagră din ce în ce mai mare pentru bugetul municipiului Galaţi, numai 58 de milioane de lei de la Consiliul Local fiind alocați, în acest an, companiei. Consilierii locali s-au întrunit de îndată într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba completarea Consiliului de Administraţie al operatorului public de transport. Consiliul de Administraţie nu poate lua decizii în doar patru membri. Consilierii USR au anunțat în ședința de Consiliu Local că USR este pregătit să își asume managementul Transurb Galați, o societate cu imense probleme financiare, condusă defectuos de managementul celor 30 de ani. Propunerea USR Galați pentru funcția de director general Transurb SA este Nicolae Vizinteanu, cu o vastă experiență ca manager și administrator în domeniul operațional, tehnic, comercial și financiar” spune consilierul USR Daniel Zinica.

 

Sursa: Realitatea de Galati