Vineri, 5 martie a.c., în jurul orei 21.45, polițiștii Secției 3 Poliție Galați au fost sesizați cu privire la faptul că intr-un bloc, de pe strada Victor Vâlcovici, a izbucnit un incendiu.

La fața locului s-au deplasat imediat atât polițiștii, cât și pompierii, constatându-se că incendiul se manifesta cu flacăra deschisă la ușa metalică a unui apartament arzând pe exterior. Incendiul nu a produs pagube materiale în interiorul apartamentului, dar 7 persoane au necesitat îngrijiri medicale pentru intoxicatie cu fum.

În aceeași seară,  în jurul orei 22.35, o sesizare asemănătoare a fost înregistrată la Secția 4 Poliție Galați. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului, pe strada Drumul Viilor, au constatat că, și în acest caz, este vorba despre un incendiu izbucnit la partea exterioară a ușii de acces într-un apartament. S-a constatat, de asemenea, ca interiorul apartamentului nu a fost afectat de incendiu și nu există victime omenești.

”În ambele cauze au fost întocmite dosare penale având ca obiect comiterea infracțiunii de distrugere, cercetările urmând să stabilească modul de producere a incendiilor și autorii.” a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, comisar de poliție Gabriela Costin.

Sursa: Realitatea de Galati