Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați au depistat şi predat autorităţilor competente un cetățean austriac pe numele căruia era emisă o alertă de extrădare în vederea arestării, emis de autoritățile din Austria. Bărbatul conducea un autoturism radiat din circulaţie, de către autorităţile din Austria, iar polița de asigurarea internațională tip Carte Verde era falsă.

În data de 05 martie a.c., în jurul orei 10.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați – I.T.P.F. Iaşi  au oprit în trafic, pentru control, pe o arteră din municipiul Galați, un autoturism marca Volkswagen Golf  înmatriculat în Austria, condus de cetățeanul austriac W.A., în vârstă de 46 de ani.

La control, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare, emis de autorităţile din Austria, pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune.

Totodată, polițiștii de fontieră au constatat că autoturismul condus de bărbat figurează ca fiind radiat din circulație, iar polița de asigurare internațională tip Carte Verde era falsă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Galați, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Galati