Liga Studenţilor de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (LSG) organizează, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” şi Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi, în perioada 16 – 30 iulie, cea de-a VI-a ediţie a proiectului educaţional „Universitate de vară pentru elevi – Galaţi Summer University”.

Conform preşedintelui LSG, Ştefan Lupu, proiectul îşi propune să vină în întâmpinarea elevilor de clasa a XI-a, indecişi în privinţa facultăţii pe care o vor alege la finalul liceului. Timp de două săptămâni, un număr 90 de elevi din toate colţurile ţării vor avea posibilitatea să viziteze sălile de curs, laboratoarelor şi spaţiile de învăţare ale facultăţilor din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, vor participa la workshopuri şi activităţi sociale şi vor experimenta la propriu viaţa de student.

Proiectul este organizat, şi în acest an, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, prin proiectul „Romanian Secondary Education Project – R.O.S.E.”, al cărui scop este contribuirea la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar şi creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Deschiderea oficială a „Galaţi Summer University” va avea loc marţi, 17 iulie, de la ora 14.30, în Sala Senatului din corpul central al Universităţii. Proiectul propriu-zis va demara prin cazarea elevilor în căminul studenţesc „H” din Campusul Studenţesc „Alexandru Ioan Cuza”, pe parcursul zilei de luni, 16 iulie.

Articolul precedentDamen Galaţi construieşte un complex de dragaj pentru Marea Nordului
Articolul următorOţelul Galaţi a transferat un fotbalist cu experienţă în Liga I