Un poliţist gălăţean a refuzat o mită de 300 de euro, din partea unui candidat care dorea să promoveze examenul pentru permisul de conducere. Omul legii, angajat al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto din Galați, a găsit banii în dosarul de şcolarizare pe care candidatul i l-a înmânat, pe 29 iunie, înainte de a susţine proba de traseu.

Conform unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), „un agent de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Galați, în timp ce era în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu cu privire la examinarea aptitudinilor de condus ale unui candidat la promovarea probei de traseu a examenului auto, a găsit în dosarul de școlarizare primit de la cursant, chiar înainte de începerea probei, suma de 300 de euro. Agentul examinator a sesizat situația la DGA – Serviciul Județean Anticorupție Galați, care a sesizat, la rândul său, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, fiind dispuse activități de procedură penală în vederea stabilirii împrejurărilor în care a fost comisă fapta”.

Față de candidatul reclamat, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au început acțiunea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Articolul precedentUn tânăr s-a electrocutat şi a fost la un pas să îşi piardă viaţa
Articolul următorUn tânăr, prins în timp ce fura un telefon dintr-o ambulanţă