Un sistem complet de fluide medicale va fi instalat la Spitalul de Boli Infecțioase.

Proiectul pentru această nouă dotare a fost aprobat de în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Galați. Proiectul tehnic pentru instalația de gaze medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase valorează în total 2.380.699 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

“Acest sistem va asigura autonomia totală a unității medicale în ceea ce privește producerea oxigenului și va permite asigurarea unui flux continuu și constant de oxigen medical. În plus, va asigura presiunea necesară și concentrația optimă de gaze medicale. Sistemul va deservi în mod special secția de terapie intensivă pe care ne-am propus să o înființăm la Spitalul de Boli Infecțioase, însă va fi folosit și în zona de internări sau în cadrul secției de boli infecțioase care va funcționa în clădirea pe care o construim în curtea unității medicale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Investiţia cuprinde: stație de oxigen, staţie aer comprimat complet echipată, rețea de distribuție, console, tablouri de alarmare şi control gaze medicale, set accesorii gaze medicale (oxigenerator) pentru adulţi și set accesorii gaze medicale (aspirator) pentru adulţi.