Un nou focar de pestă porcină africană în apropiere de Vlădeşti. S-a decis uciderea preventivă a suinelor din exploataţie. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit astăzi, ca urmare a apariţiei unui nou focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din extravilanul comunei Vlădeşti.  În urma şedinţei CJSU, s-a decis uciderea preventivă a suinelor din această exploataţie (doi porci adulţi şi 10 tineret).

Şi mistreţii din Ţepu sunt afectaţi 

De asemenea, s-a aprobat Planul de măsuri pentru controlul pestei porcine africane la mistreţi, ca urmare a confirmării prezenţei virusului la un mistreţ vânat pe Fondul de Vânătoare nr. 19 Ţepu. Acest fond este în administrarea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi.

Astfel, autorităţile au hotărât vânarea integrală a mistreţilor de pe Fondul de Vânătoare nr. 19 Ţepu, prin metodele pândă şi dibuire.
Reamintim că pesta porcină africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social şi economic major, întrucât nu există vaccin ori tratament pentru această boală.