Un jandarm gălăţean, accidentat grav pe trecerea de pietoni

Un angajat al Jandarmeriei Galaţi a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost lovit de o autoutilitară. Accidentul s-a produs în timp ce militarul traversa, regulamentar, o stradă pe marcajul pietonal. 

Jandarmul era în timpul serviciului şi traversa strada între cele două sedii ale instituţiei la care lucrează. Accidentul a avut loc pe strada Traian, chiar în faţa Inspectoratului de Jandarmi JudeţeamGalalţi, unde lucrează jandarmul, în vârstă de 47 de ani.

Traversând strada pe trecerea de pietoni, acesta nu a fost, din păcate, văzut de şoferul unei autoutilitare, care l-a izbit în plin.  Trecerea de pietoni din faţa Jandarmeriei este foarte periculoasă, acolo fiind necesare limitatoare de viteză, spun şoferii.
„Un bărbat de 47 de ani a fost accident de o autoutilitară condusă de un bărbat de 26 de ani, care nu i-a acordat prioritate la trecerea de pietoni. Bărbatul de 47 de ani a fost rănit şi transportat la spital. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, ne-a explicat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Incidentul va fi investigat şi ca accident de muncă

Şoferul a fost testat alcoolscopic şi rezultatul a demonstrat că nu băuse.
Jandarmul a fost transportat de urgenţă la spital cu multiple fracturi, inclusiv leziuni în zona capului. El se află la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde i se fac investigaţii, urmând ca medicii să îi stabilească diagnosticul. Accidentul va fi cercetat şi de o comisie din cadrul Jandarmeriei, mai ales că este considerat accident de muncă, jandarmul fiind în timpul serviciului.

Foto: GSG

Articolul precedentEclipsa totală de Lună se poate vedea „astronomic” la Muzeul de Ştiinţele Naturii
Articolul următorMii de gălăţeni, fără curent electric timp de opt ore, după o avarie a Electrica