Un grup infracţional, acuzat de înşelăciune şi spălare de bani, a ajuns în arest

În urma unor afaceri cu cereale, cei trei acuzaţi au câştigat peste 620.000 de euro

Un grup infracţional, acuzat de înşelăciune şi spălare de bani, a ajuns în arest, în urma unor afaceri cu cereale, din care a câştigat peste 620.000 de euro.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat cinci percheziţii domiciliare în judeţul Galaţi şi au reţinut, pentru 24 de ore, trei persoane. Descinderile au avut loc într-un dosar în care Gabriel Ungureanu, Marius Gabriel Prună şi Vasile Şerban sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani. Conform anchetatorilor, începând din iunie 2018, cei trei au obţinut importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunilor de care sunt acuzaţi.

„Inculpaţii au indus în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Brăila, cu ocazia încheierii şi derulării unui contract de vânzare cumpărare a unei cantităţi de peste 4.000 tone de cereale, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, prejudiciul fiind în valoare totală de 2.923.600 de lei (peste 626.000 de euro)”, se arată într-un comunicat al DIICOT Galaţi.

Conform procurorilor, inculpaţii au schimbat şi transferat importante cantităţi de cereale provenite din comiterea infracţiunii de înşelăciune, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite, folosind trei societăţi comerciale. Reţinuţi pentru 24 de ore, Ungureanu, Prună şi Şerban vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DIICOT au acţionat împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi. La descinderi au mai participat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Articolul precedentHandbalistele CSM Galaţi au câştigat un punct în ultima secundă de joc
Articolul următorDin ce în ce mai mulţi gălăţeni ajung la medic, cu viroze respiratorii şi pneumonii