Un adolescent în vârstă de 16 ani, din Galați, a fost la un pas de moarte după ce tatăl său a turnat spirt peste el și i-a da foc. Copilul a fost abandonat la trei săptămâni de mama sa, chiar în maternitate, iar tatăl, care și-a asumat creșterea lui, a cedat în cele din urmă în fața frustrărilor de a fi părinte singur. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat acum și este cercetat pentru tentativă de omor calificat.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat, la data de 12.01.2022, Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat (reţinut), cercetat sub aspectul săvârşirii unei tentative la infracţiunea de omor calificat asupra unui membru de familie, prevăzută de art. 32 din Codul penal raportat la art. 188   alin. (1) – art. 189 lit. h) din Codul penal în referire la art. 199 din Codul penal.

Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Copilul a ajuns la spitalul unde se află internat şi acum, cu arsuri de gradul II pe 10% din suprafaţa corpului, dar şi multiple leziuni în urma bătăii.

„Pe fondul unei situații tensionate mai vechi, în care tatăl îl considera responsabil pe băiat de eșecurile pe plan personal, dar și al unor discuții legate de activitatea online a tânărului, părintele l-a stropit cu spirt și i-a dat foc. Victima a  suferit asuri pe circa 8-10 la sută din suprafața corpului și a fost transportată la spital, necesitând 25 de zile de îngrijri medicale. Tatăl a fost reținut pentru 24 de ore. El a recunoscut fapta și a fost prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare prevenivă, pentru tentativă de omor calificat”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Instanța a admis cererea și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: Realitatea de Galati