Un gălățean s-a ales cu dosar penal de ultraj pentru că a înjurat jandarmii

Un gălățean s-a ales cu dosar penal de ultraj pentru că a înjurat jandarmii. Prietenul acestuia a fost sancţionat contravenţional. 

Marţi, 6 august, a.c, în jurul orei 21,40, un echipaj de jandarmerie aflat în patrulare pe raza Secţiei 3 Poliţie Galaţi a fost direcţionat de către dispeceratul secţiei la un bar aflat în Cartier Micro 21. Acolo, potrivit informațiilor furnizate de jandarmi, un grup de persoane deranjau locatarii din zonă, folosind expresii triviale.

La faţa locului, jandarmii au identificat un grup de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 ani şi 44 ani, care consumau băuturi alcoolice şi vorbeau foarte tare. Jandarmii le-au solicitat să se legitimeze şi să intre în interiorul localului pentru a bea. Deranjat, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 39 ani, a început să-i înjure pe oamenii legii şi familiile lor. Tot scandalul avea loc de faţă fiind și un minor.

Jandarmii i-au solicitat acestuia să îi urmeze la autospeciala jandarmeriei pentru a-l putea identifica. Bărbatul a refuzat, continuând ameninţările și a fost condus forţat la autovehicul. Când a fost urcat în maşină, a început să o lovească cu picioarele, provocându-i avarii.

Prietenul la scandal se cunoaște 

Totodată, unul dintre prieteni, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, supărat de faptul că jandarmii îi conduc amicul la secţia de poliţie, a început să-i înjure și el pe oamenii legii. Din acest motiv, a fost condus şi el la autospecială, de unde împreună cu prietenul său a ajuns la sediul secţiei de poliţie pentru identificare şi luarea măsurilor legale.

În secţia de poliţie, bărbatul în vârstă de 39 ani a continuat injuriile, trecând însă şi la ameninţări cu moartea asupra jandarmilor şi familiilor lor. Ambii bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 700 lei, fiecare, pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991. Jandarmii i-au întocmit bărbatului de 39 ani actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. În cauză, cercetările sunt continuate de către poliţişti.

Articolul precedentO femeie s-a răsturnat cu mașina pe DN 24D Galați – Cuca
Articolul următorDanube Jazz and Blues Festival, în septembrie, cu intrare gratuită