Un gălăţean în vârstă de 65 de ani a fost accidentat mortal de maşina condusă de un cetăţean moldovean, sâmbătă după-amiază, în apropierea frontierei Galaţi – Giurgiuleşti.

Bărbatul, care se deplasa pe lângă o bicicletă, se afla în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier, în zona fostului abator. În momentul în care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure, gălăţeanul a fost lovit de o mașină. La volanul autoturismului se afla un cetățean moldovean, în vârstă de aproximativ 40 de ani.

La fața locului a fost solicitat de urgență un echipaj SMURD, dar gălăţeanul lovit nu a mai putut fi salvat. „Un echipaj SMURD a fost direcționat pentru a acorda ajutor medical unui bărbat lovit de mașină. În ciuda manevrelor de resuscitare, cadrele medicale nu au mai putut să-i salveze viața”, a declarat locotenent colonel Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galați.

În accident a fost rănit ușor și un băiat de 17 de ani, pasager în maşină. Tânărul a refuzat transportul la spital, primind îngrijiri medicale la fața locului.

Cetățeanul moldovean a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ. Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele şoferului, pentru ucidere din culpă, şi continuă cercetările.