Un gălăţean în vârstă de 65 de ani a fost accidentat mortal de maşina condusă de un cetăţean moldovean, sâmbătă după-amiază, în apropierea frontierei Galaţi – Giurgiuleşti.

Bărbatul, care se deplasa pe lângă o bicicletă, se afla în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier, în zona fostului abator. În momentul în care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure, gălăţeanul a fost lovit de o mașină. La volanul autoturismului se afla un cetățean moldovean, în vârstă de aproximativ 40 de ani.

La fața locului a fost solicitat de urgență un echipaj SMURD, dar gălăţeanul lovit nu a mai putut fi salvat. „Un echipaj SMURD a fost direcționat pentru a acorda ajutor medical unui bărbat lovit de mașină. În ciuda manevrelor de resuscitare, cadrele medicale nu au mai putut să-i salveze viața”, a declarat locotenent colonel Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galați.

În accident a fost rănit ușor și un băiat de 17 de ani, pasager în maşină. Tânărul a refuzat transportul la spital, primind îngrijiri medicale la fața locului.

Cetățeanul moldovean a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ. Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele şoferului, pentru ucidere din culpă, şi continuă cercetările.

Articolul precedent274 de elevi gălățeni au luat bacalaureatul în sesiunea de toamnă
Articolul următorCinci garsoniere rămase fără geamuri, după explozia unui aragaz improvizat