Un Dorel vietnamez a intrat cu excavatorul în magistrala de gaz. Muncitorii străini s-au panicat şi au fugit, se pare, fără să sune la 112. 

Astăzi dimineaţă, pe strada Brăilei, în zona blocului Privilege, 30 de persoane au fost evacuate, din cauza pericolului de explozie. Zona fusese acoperită de un nor gros de gaz, scăpat din magistrala aflată sub stradă. Potrivit primelor informaţii, în timp ce săpa un şanţ cu excavatorul, un muncitor, se pare vietnamez, a spart o ţeavă de gaze. Mirosul i-a speriat pe locuitorii din bloc, care au şi sunat la 112. Muncitorii vinovaţi au luat-o, se pare, la fugă, făcându-se nevăzuţi.

Traficul în zonă a fost oprit

Dincolo de pericolul real de explozie, traficul în zonă a fost oprit, atât cel rutier, cât şi cel pietonal. Poliţia a dirijat maşinile pe străzile adiacente. Între timp, cetăţenii din zonă au fost anunţaţi să nu folosească gazul şi flacăra deschisă.

„Poliţiştii Secţiei 3 şi cei ai Biroului Rutier au luat măsuri de restricţionare a traficului rutier şi pietonal în zona afectată. De asemenea, i-au anunţat pe cei ce locuiesc în zona limitrofă să nu folosească focul deschis”, ne-a explicat cms. şef Cristina Tatulici.

Cel care a sunat la 112 a fost un locatar din blocul Privilege. 112. „Am ieşit în balcon şi mi-am dat seama că de afară miroase foarte tare a gaz. Muncitorii ăştia vietnamezi, cu excavatorul, au spart o magistrală de gaz. Iniţial am crezut că este abur de la apa caldă, că au spart vreo ţeavă. Mirosea însă foarte tare a gaz şi am sunat la 112. Când am sunat eu, cei de la 112 nu ştiau nimic. Muncitorii nu cred că au anunţat pe nimeni, pentru că fugiseră în sus, spre spital, ei sunt vietnamezi, nu cred era nici un român cu ei”, a povestit gălăţeanul.

Centrul de dializă a fost evacuat

Două echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns rapid la faţa locului. Pompierii s-au ocupat de evacuarea persoanelor aflate în centrul de dializă de la parterul clădirii. „Prin 112 am fost anunţaţi despre o avarie la o conductă magistrală de gaz în zona blocului Privilege, de pe strada Brăilei. La momentul în care echipajele au ajuns acolo, au observat degajări mari de gaz. Au fost evacuate persoanele de la agenţii economici de la parterul blocului, aproximativ 30, şi înştiinţaţi ceilalţi locatari pentru a nu folosi flacără deschisă şi pentru a se autoevacua. Circulaţia, atât pietonală, cât şi rutieră a fost oprită timp de 30 de minute, până când a fost oprită scurgerea de gaze. A fost pericol, pentru că era o degajare masivă de gaz, fiind conductă magistrală, deci orice foc deschis putea produce o aprindere a gazului”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Remedierea avariei era în curs

Mai multe echipe ale societăţii de furnizare a gazului au ajuns în zonă şi au demarat lucrări pentru remedierea avariei.
Reprezentanţii Primăriei Galaţi au explicat că vor face o anchetă şi vor stabili ce s-a întâmplat. Responsabilitatea lucrărilor aparţine exclusiv constructorului care lucrează în acea zonă. Potrivit unor surse, lucrările erau executate de angajaţii firmei Romsit Construct SRL, care face parte, alături de Tancrad şi Citadina 98, din asocierea care a câştigat licitaţia pentru modernizarea străzii Brăilei.

Articolul precedentSigiliul târgului Galați, instalat la intrarea în oraș dinspre Brăila
Articolul următorBaschetbaliștii de la CSM Galați, calificare în turul secund al Cupei