Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au efectuat un control în Piaţa Calea Basarabiei.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au aplicat, în doar câteva ore, 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.600 de lei. Trei dintre amenzi au fost aplicate pentru folosirea cântarelor neomologate şi neverificate metrologic, iar şase amenzi, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate pentru lipsa documentelor de provenienţă a mărfii. Oamenii legii au confiscat şi cinci dintre cântarele neomologate descoperite la comercianţi. De asemenea, alte 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.100 de lei, au fost date de oamenii legii, în baza HCL 260/2018, pentru neafişarea preţurilor practicate şi a datelor de identificare.

Sancțiuni între 200 și 1.000 de lei

„Conform legii, persoanele fizice şi juridice care desfăşoară activităţi comerciale pe raza municipiului Galaţi şi nu respectă o serie de obligaţii riscă sancţiuni cuprinse între 200 şi 1.000 de lei”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.  Comercianții nu au dreptul de a comercializa produse şi servicii de piaţă, altele decât cele înscrise în autorizaţia de funcţionare. Trebuie să afişeze la loc vizibil din exterior denumirea agentului economic, să nu expună mărfurile în afara locului de vânzare alocat, să păstreze şi să vândă produsele în condiţii igienico-sanitare. Ei trebuie să cântărească produsele corect.

Multe amenzi pentru lipsa actelor de proveniență

De la începutul anului, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au derulat numeroase acţiuni de control în Piaţa Basarabiei, valoarea amenzilor aplicate depăşind suma de 23.000 de lei, cele mai multe sancţiuni contravenţionale fiind pentru lipsa actelor de provenienţă a mărfii (Legea nr. 12/1990 – 142 sancţiuni).
Tot de la începutul anului, oamenii legii au confiscat 5.900 de ţigarete (295 de pachete), 12 cântare neverificate metrologic şi peste 760 de kilograme de produse diverse (băuturi alcoolice, brânză, lapte, peşte, icre etc.).

 

Articolul precedentPrins în flagrant în timp ce încerca să dea mită unui polițist
Articolul următorBiciclist ucis, la Priponeşti, de remorca unui autoturism