Ivești, localitatea carantinată parțial săptămâna trecută, are încă un cartier intrat în carantină.

Din cauza numărului mare de infectări, Ivești are încă un cartier carantinat. Din această cauză, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a stabilit două rute ocolitoare, pentru a fi evitată tranzitarea cartierului carantinat:

✅ D.J. 255 Izvoarele – Slobozia Conachi – Pechea – ieșire D.J. 251 – Costache Negri – Cudalbi – ieșire D.J. 254 – Grivița;
✅ D.J. 253 Umbrărești intersecție cu D.J. 254 B – Grivița.

De asemenea, în weekend, echipe mixte ale poliției, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului Muncii, au avut o acțiune cu scop preventiv, vizând 302 societăți comerciale. Au fost aplicate 288 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare de 45.000 de lei. Au fost aplicate și două sancțiuni pentru două societăți comerciale care au organizat activitati in spatiul public /privat inchis pentru care au fost instituite restrictii. Valoarea celor două sancțiune este de  12.000 de lei. Numărul de efective aflate în teren a fost de 480 – 282 de polițiști, 72 de jandarmi și 126 de polițiști locali.

 

Sursa: Realitatea de Galati