Un cal a fost salvat dintr-un canal colector în apropierea Galaţiului. Acesta căzuse în gudron şi a fost nevoie de o intervenţie complexă pentru recuperarea lui. 

Astăzi dimineaţă, la periferia Galaţiului, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru o salvare mai puţin obişnuită.

Echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost alertate că, pe strada Garofiței, într-un canal colector din zona lacului Mălina, căzuse un cal. Intervenția militarilor a fost extrem de dificilă, pentru ca animalul să fie scos în siguranță.

Pompierii au improvizat un pod de lemn pentru a scoate animalul care căzuse în gudron, o substanță foarte vâscoasă şi destul de toxică.

”La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Galați, care a acționat pentru degajarea animalului. În urma intervenției, s-a constatat că acesta era murdar de gudron existent în canalul colector, astfel încât au fost solicitați DSV-ul și Asociația ”Help Labuș”, pentru a analiza posibilitatea spălării calului imediat după extragere acestuia”, au precizat reprezentanții ISU Galați.

Calul salvat astăzi dimineață se află, în prezent, în grija medicilor de la DSV Galați. Potrivit informaţiilor noastre, această instituție va hotărî apoi măsurile ce trebuie luate pentru protecția calului.

Articolul precedentCupa Arcada continuă astăzi şi mâine la Galaţi
Articolul următorPreşedintele CEDO, doctor honoris causa la „Dunărea de Jos”