Un bărbat de 55 de ani din Ijdileni, județul Galați, a fost arestat preventiv pentru 30 zile, sub acuzația de tentativă de omor. El i-a tăiat gâtul cu un cuțit nepotului său minor, în vârstă de 13 ani. Bărbatul arestat este recidivist. Cei doi erau băuţi şi s-au luat la ceartă deoarece unchiul i-a luat căruţa şi calul nepotului fără acceptul acestuia din urmă. Drept urmare, noaptea, unchiul i-a tăiat gâtul, provocându-i o plagă de 10 cm. Copilul a avut noroc că nu a murit.

„La data de 29.08.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii tentativei de omor calificat, prevăzută de art.32 alin.(1) din Codul penal în referire la art. 188 alin.(1) – art.189 alin.(1) lit.e) din Codul penal. Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile. Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 28.08.2021, pe fondul unui conflict preexistent, precum şi a consumului de alcool, inculpatul (cunoscut cu antecedente penale) a aplicat unei persoane vătămate minore o lovitură cu cuţitul în zona gâtului, rezultatul letal neintervenind datorită îngrijirilor medicale de specialitate acordate competent şi în timp oportun. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați.

 Unchiul a făcut închisoare pentru tentativă de omor asupra mătuşii. Băiatul de 13 ani nu mai merge la şcoală din clasa a treia, deoarece se bătea cu colegii şi mama l-a retras. Minorul a violat un băiat din sat şi acum merge la consiliere psihologică. Sătenii îl mai acuză şi de furturi, dar şi că a violat găini. Tatăl copilului este în închisoare, unde a fost condamnat după ce l-a înjunghiat chiar pe bărbatul care acum i-a tăiat gâtul copilului de 13 ani. 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentA stropit-o cu benzină și i-a dat foc
Articolul următorCe trebuie să știi când ieși cu ATV-ul, MOPEDUL SAU SCUTERUL pe drumurile publice