Un bărbat din Galați a fost grav rănit, sâmbătă dimineață, în urma unei explozii care a avut loc, din cauza unei acumulări de gaze, la fabrica de ulei „Prutul”, din localitate. Muncitorul făcea lucrări de sudură la un bazin şi a fost proiectat de suflul exploziei.

În vârstă de 50 de ani, bărbatul a fost preluat de un echipaj de ambulanţă și transportat la spital. „Pacientul prezenta multiple traumatisme și era în comă. A fost preluat și transportat la spital”, a declarat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei”. Starea lui este extrem gravă, medicii fiind rezervați cu privire la prognostic.

Imediat după producerea deflagrației, la fața locului au ajuns și două autospeciale de stingere cu apă și spumă, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi. Cum în urma exploziei nu s-au produs incendii, autospecialele ISU nu au intervenit.

Pompierii au deschis o anchetă, pentru a stabili ce s-a întâmplat. „Din primele verificări, s-a stabilit că bărbatul efectua lucrări de sudură la un bazin. Cel mai probabil, explozia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze. Urmează să se stabilească cu exactitate cauza producerii deflagrației”, a spus lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Cazul a intrat și în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, care a deschis o anchetă pentru a afla dacă în momentul producerii exploziei erau respectate normele privind protecția muncii.

Articolul precedentAmenzi de 178.000 de lei pentru mâncătorii de seminţe pe domeniul public
Articolul următorFotbaliştii de la Oţelul Galaţi au câştigat cu 5-0 amicalul de la Rm. Sărat