Un alt focar de pestă porcină pe teritoriul județului Galați a fost identificat la Scânteiești. Autoritățile se declară îngrijorate de numărul mare de animale moarte.

Peste 100 de porci au murit la Scânteiești. Motivul aparent ar fi un nou focar de pestă porcină. S-a întrunit o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv a Comitetului Local de Combatere a Bolilor unde s-a evaluat situația din gospodăria unui localnic, unde se crede că ar fi focarul central. Prefectul de Galați, Dorin Otrocol, domnul Nicu Bogatu, directorul DSV Galați și directorul AJVPS Adrian Alexandru s-au arătat îngrijorați de situația prezentă din mica fermă. Proprietarul porcilor spune că aceștia erau ocupația sa și singura sursă de venit.

110 porci vietnamezi au fost uciși, primii începând să moară din data de 18 noiembrie. Eutanasierea lor a început înainte de venirea rezultatelor de laborator și a analizelor, pe baza semnelor clinice. Mai există o suspiciune pe domeniul de vânătoare Gohor, dar acolo se așteaptă rezultatele de laborator.