38 de cetăţeni din Ucraina, care lucrau fără acte la o firmă subcontractoare din şantierul naval, au fost depistaţi de poliţiştii gălăţeni de la Imigrări. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 120 000 de lei.

Pe 23 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galați, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Galați, beneficind de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Galați, au efectuat o acțiune de prevenire şi combatere a muncii ilegale a străinilor.

Potrivit comunicatului remis presei, s-a controlat avizele de muncă pentru fiecare cetățean străin angajat, modul în care firmele îndeplineau condițiile legale de angajare și legalitatea șederii pe teritoriul țării noastre a străinilor.

Poliţiştii de imigrări au depistat 38 de cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 26 și 44 de ani, din Ucraina, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, pe șantierul naval din municipiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal în România, în baza pașapoartelor biometrice, însă nu aveau drept de muncă pe teritoriul țării noastre respectiv nu dețineau aviz de detașare, conform prevederilor OUG 25/2014.

Ca urmare a celor constatate, reprezentanţii societăţii comerciale au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 100.000 de lei. Totodată, cetățenii străini au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare, pentru neanunțarea șederii pe teritoriul României, potrivit legii.

Pentru mai multe detalii privind angajarea străinilor pe teritoriul României, firmele pot accesa pagina web a instituţiei la următorul link http://igi.mai.gov.ro/ro/content/munca.

Articolul precedentCu iarna bătând la uşă, Primăria continuă programele privind încălzirea alternativă
Articolul următorGalaţiul va avea şase staţii de încărcare a autovehiculelor electrice