La rubrica „Tu decizi! Dosar de candidat” discutăm despre Szilagyi Zsolt, candidat UDMR la alegerile europarlamentare. După ce de-a lungul timpului a militat pentru autonomia maghiarilor în Transilvania, acum vrea să ne reprezinte la Bruxelles. Dacă merită sau nu votul tău, tu decizi după ce urmărești analiza care urmează. 

Szilagyi Zsolt este candidatul trimis de UDMR să ne reprezinte în Parlamentul European. S-a făcut remarcat prin ideile extremiste după ce a declarat că ungurii din Transilvania ar trebui să aibă autonomie. Ba chiar a insistat că maghiarii din așa-numitul Ținut Secuiesc ar trebui să aibă propriul Guvern și propriul Parlament.

„Eu cred ca normalitatea ar fi tocmai ca Secuimea, teritoriul locuit de secui, sa aibă autonomie teritoriala si care ar însemna ca, in cadrul statului roman […] secuii sa își aleagă un parlament regional, sa aibă un guvern propriu, un buget propriu si sa aibă un statut propriu”, spunea fostul parlamentar în 2009.

A fost membru UDMR până în 2004, când a intrat în conflict cu partidul pe care l-a acuzat de dictatură. A înființat apoi un nou partid, unde a ocupat funcția de vicepreședinte – Partidului Popular Maghiar din Transilvania, formațiune care milita pentru autonomie și care a fost cercetată penal în mai multe județe pentru că ar fi dat mită oamenilor ca să se alăture partidului. Plângerea ar fi fost depusă de UDMR, partid cu care la acel moment se afla în conflict. Tot pe listele partidului extremist maghiar a candidat și pentru președinția țării în 2014, însă a reușit să strângă mai puțin de 1% dintre voturi.

În 2016 spunea că nu poate exista o alianță cu UDMR. În prezent este candidat pe lista partidului condus de Kelemen Hunor. Salariul său lipsește cu desăvârșire din declarația de avere, care ne spune însă că are aproape o sută de mii de lei în conturi, dar și datorii de 66.000 de lei.

 CE AVERE ARE SZILÁGYI ZSOLT
-venitul lunar lipsește din declarația de avere
-97.680 de lei în conturi
-datorii de 66.000 de lei
SURSA: declarație de avere

Articolul precedentCea mai bună metodă prin care îți poți detoxifia ficatul
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET