Trei tone de peşte pentru amatorii de pescuit la Balta Zătun. Ieri, 26 martie, peste trei tone de peşte au fost deversate pentru a popula balta de agrement Zătun.

Acţiunea a fost realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi. Valoarea totală a investiţiei a fost de 30.247 de lei, cu TVA inclus.
Popularea a fost făcută în policultură, respectiv o tonă de crap şi două de caras. Crapii cu care s-a populat acum cântăresc în jur de un kilogram, iar caraşii, între 150 şi 250 de grame. Peştele a fost adus de la o fermă piscicolă din judeţul Călăraşi, transportul fiind inclus în preţ.

Relexare pentru pasionaţii amatori sau profesionişti

“Am populat balta Zătun cu o tonă de crap şi peste două tone de caras. Ne propunem să aducem peşte în balta Zătun în fiecare an, astfel încât toţi pasionaţii de acest sport, amatori sau profesionişti, să se poată relaxa în natură la o partidă de pescuit” a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În baltă, care are 27 de de hectare de luciu de apă şi 120 de locuri de pescuit, nu se va putea pescui până pe 7 aprilie. Specialiştii au recomandat o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat. Tariful pentru o zi de pescuit este de 60 de lei.

Conducerea Consiliului Judeţean intenţionează, pe viitor, să introducă şi opţiunea de pescuit exclusiv sportiv, în care peştele prins se eliberează imediat ce a fost scos din apă.

Articolul precedentZiua Instituţiei Prefectului, sărbătorită anul acesta pentru prima dată
Articolul următorAu dat jos lozinca „Trăiască PCR” de pe un bloc din Țiglina III