Trei sferturi dintre elevii gălăţeni au promovat bacalaureatul, conform datelor făcute publice, înainte de depunerea contestaţiilor, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi. Mai exact, 74,52 la sută dintre absolvenţii de liceu înscrişi au reuşit să obţină media 6,00 şi să treacă astfel examenul maturităţii.

Singură medie de 10,00 din judeţul Galaţi în sesiunea iunie – iulie 2018 a fost obţinută de Nicoleta Gurău, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Pe locurile următoare în ierarhia judeţeană s-au clasat Cătălina-Camelia Paţilea, cu media 9,98, Diana Diaconu şi Vlad Jipa, ambii cu 9,96, toţi de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”.

La două licee din Galaţi, Colegiul Naţional „Costache Negri” şi Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, toţi elevii înscrişi au fost declaraţi promovaţi. La polul opus, Liceul Teoretic „Hortensia Papadat Bengescu” din Iveşti nu a înregistrat niciun elev promovat, unitatea de învăţământ având doar doi candidaţi înscrişi la această sesiune a bacalaureatului.

La nivelul judeţului, nu mai puţin de 284 de elevi au obţinut note de 10 la câte o probă. Astfel, la limba şi literatura română, din cei 3.278 de elevi înscrişi, 31 au obţinut nota maximă, la proba obligatorie a profilului, din 3.325 de elevi înscrişi, 72 au fost notaţi cu 10, iar la ultima probă, disciplina la alegere, din 3.383 de elevi înscrişi, 181 au primit nota maximă.

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune contestaţii în cursul zilie de ieri, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat urmând să fie afişate pe 9 iulie.

Articolul precedentPrintre primii la un liceu de top, singura cu 10 la bacalaureat
Articolul următorSpitalul de Boli Infecţioase din Galaţi va avea un pavilion nou, de 3.000 de mp