Trei noi cazuri de pestă porcină africană în judeţul Galaţi. Potrivit Prefecturii Galaţi, s-a dispus sacrificarea tuturor porcilor din arealul afectat. 

Trei noi cazuri de pestă porcină au fost confirmate astăzi dimineaţă în judeţul Galaţi. Focarele sunt în două gospodării din comuna Frumuşiţa şi una din satul Brăneşti, comuna Vlădeşti.

Drept urmare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis uciderea preventivă a porcilor din cele două localităţi. S-a mai interzis ieşirea din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala. Evident, porcii nu pot ieşi din exploataţiile suspecte. Exemplare din celelalte specii pot ieşi din localităţile afectate doar cu acordul DSVSA. S-a instituit o zonă de control temporar în jurul exploataţiei. Acolo se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar.
Potrivit Prefecturii Galaţi, la Frumuşiţa sunt înregistrate 151 de gospodării, cu un efectiv de 306 porci, iar la Brăneşti, 88 de gospodării, cu 191 de porci. Toate animalele urmau să fie ucise preventiv începând din cursul dimineţii de astăzi.  Reamintim că pesta porcină africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social şi economic major, întrucât nu există vaccin ori tratament pentru această boală.

Articolul precedentUn gălăţean a provocat un grav accident de circulaţie pe DN 1
Articolul următorUn nou loc de picnic amenajat la Gârboavele în parteneriat public-privat