Toţi cei cinci concurenţi gălăţeni care au participat la faza naţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică s-au întors cu premii şi medalii, ocupând primele locuri. Lotul gălăţean a reuşit să câştige nu mai puţin de trei medalii de aur, una la seniori şi două la juniori. Daria Teodora Hărăbor, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, a obţinut medalia de aur la seniori şi s-a calificat la faza internaţională, care se va desfăşura între 14 şi 21 noiembrie.

Celelalte două medalii de aur au fost câştigate de Dragoş George Lazăr de la Şcoala Nr. 29 şi de Emanuel Mendel Mendelsohn, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Cei doi câştigători ai medaliilor de argint sunt elevi de la Şcoala Nr. 29, Ştefan Ioan Poteraşu şi Robert Cocu.

Cei trei elevi de la Şcoala Nr. 29, dar şi juniorul de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” au avut anul acesta admitere la liceu, deci au început pregătirea pentru olimpiadă destul de târziu, după susţinerea probei la Matematică, la Evaluarea Naţională. 

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentLista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată: SUA, Turcia, Muntenegru trec în zona ROȘIE
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Primul jurnalist acoperit care rupe tăcerea. Mărturii din interiorul celebrei „Doi și-un sfert”