În ședința CLM Galați de joi, 15 aprilie, consilierii au aprobat completarea obiectului de activitate secundar al societății Transurb SA cu: „Transporturi de pasageri pe căi navigabile interioare – COD CAEN 5030”, respectiv, „Transportul de marfă pe căi navigabile interioare – COD CAEN 5040”.

Întrebat de consilierul local USR Daniel Zinica despre planurile operatorului după această modificare, managerul Transurb, Dorian Dumitru, a răspuns acesta este primul pas pe care-l vom face în vederea obţinerii autorizaţiei de la Autoritatea Navală Română pentru a face transport de persoane pe Dunăre între municipiul Galaţi și municipiul Brăila.

Consilierul local PNL Valeriu Laurenţiu Onose s-a interesat de eventualele probleme de concurenţă care ar putea apărea, având în vedere că societăţii îi este delegată activitatea de transport public.

„Nu e vorba despre un transport public, ci pur şi simplu un act comercial ce urmează a fi potenţial întreprins de o societate aflată în subordinea Primăriei. Nu e vorba de delegarea transportului în comun”, a răspuns primarul Ionuţ Pucheanu.

Directorul Transurb a explicat că, aşa cum se face transport prin curse regulate convenţii, care nu sunt prin contractul de delegare, tot aşa se poate face şi transport pe apă.

„Având în vedere că foarte multe persoane şi-au exprimat dorinţa că trebuie să existe o legătură între Galaţi şi Brăila pe apă, încercăm! Trebuie să încercăm! Dacă lucrurile vor merge bine, să ştiţi că există şanse, cu ajutorul Primăriei, împreună, să obţinem şi fonduri europene pentru baza materială, şi mă refer la mijloace de transport pe apă” a spus Dorian Dumitru.

Sursa: Realitatea de Galati