Transurb Galaţi va cumpăra 40 de autobuze noi Euro 6

Transurb Galaţi, societatea locală de transport public în comun, va cumpăra 40 de autobuze noi, de la operatorul turcesc BMC Truck & Bus SA.

Contractul dintre cele două părţi a fost semnat luni, 22 iulie, la sediul Primăriei municipiului Galați. Cele 40 de autobuze noi, de mare capacitate, în valoare de 26.246.000 de lei, fără TVA, vor completa flota extrem de veche a Transurb. Primăria a majorat săptămâna trecută capitalul social al companiei de transport, pentru a-i permite cumpărarea autobuzelor.

Cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri și o capacitate de transport de minimum 85 de persoane, din care cel puţin 25 pe scaune. De asemenea, autobuzele vor avea podea joasă și vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afișaj de tip LED, supraveghere video și validatoare de card. Autobuzele vor fi livrate până la sfârșitul acestui an, termenul prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitației.

Primarul Ionuţ Pucheanu a anunțat şi faptul că municipalitatea va lansa curând o licitație pentru achiziția a 20 de autobuze hibrid, în valoare de aproximativ 30 milioane  de lei.

Articolul precedentGălăţean prins la volanul unei maşini neînmatriculate
Articolul următorUn restaurant din centrul Galaţiului s-a făcut scrum, în urma unui incendiu