Transport uriaș de ţigări, oprit de poliţişti imediat după graniţă

 

Transport uriaș de ţigări, oprit de poliţişti imediat după graniţă. Interceptarea a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe un drum din comuna Oancea. 

Pe la 2 dimineaţa, potrivit poliţiştilor, camionul unde aveau să fie găsite aproape 35.000 de pachete de ţigări, a fost tras pe dreapta la ieşirea din Oancea, pentru un control de rutină.  Şoferul, un tânăr de 29 de ani, cu dublă cetăţenie română şi moldovenească, a trebuit să le permită oamenilor legii să îi verifice cabina autoutilitarei. Se vedea că nu este ceva în regulă, încă de la prima privire aruncată de poliţişti: cabina fusese modificată, iar interiorul era plin cu marfă de contrabandă.

„Poliţiştii au constatat că suprafaţa care acoperea bena nu este din tablă, ci din material textolit, prins pe margini cu şuruburi. După desfacerea suprafeţei respective, în bena autoutilitarei au fost găsite 34.930 de pachete cu ţigarete netimbrate, de provenienţă Ucraina”, a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Ţigările reprezintă cea mai mare cantitate interceptată de poliţiştii gălăţeni în ultima perioadă. Cele 34.930 de pachete au fost confiscate, iar şoferul autoutilitarei a fost reţinut pentru 24 de ore. El va fi anchetat pentru contrabandă, procurorii intenţionând să ceară arestarea lui preventivă, pentru 30 de zile.
Cercetările continuă pentru a se stabili dacă bărbatul face parte dintr-o reţea şi cine sunt persoanele prin intermediul cărora tutunul ar fi urmat să ajungă pe piaţă.

 

Articolul precedentFotbaliştii de la Oţelul Galaţi, victorie după trei înfrângeri consecutive
Articolul următorFotbalistele de la Universitatea au înscris 11 goluri în deplasare