Mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în această săptămâna la Spitalul Județean de Urgență.

Secțiile Cardiologie și Chirurgie generală 2 au fost cele mai afectate de acest val de infectări. În spital au fost confirmate 10 cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar ancheta epidemiologică condusă de DSP este în derulare.

„Vorbim de un focar la Spitalul Județean. Sunt două secții: într-o secție sunt cinci cadre și în alta 3 cadre. În momentul de față, ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare”, a precizat purtătoarea de cuvânt a DSP Galați, Liliana Iordăchescu. Putătorul de cuvânt al Spitalului Județean, doctorul Ionuț Băneșanu a declarat că sunt „confirmate 10 cadre medicale – șapte asistente, două îngrijitoare și un medic rezident, din UPU, Cardiologie și Chirurgie Generală 2”. Se bănuiește că noul virus a fost luat prin transmitere intracomunitară, iar pentru a încetini și preveni răspândirea, s-a decis testarea și triajul zilnic al personalului și a pacienților, dezinfecțiile terminale și reinstruirea personalului.

Nu se vor mai face internări pe secțiile afectate, excepție făcând cazurile strict urgente. Pacienții se pot adresa altor secții de chirurgie din spital, însă pentru un consult cardiologic vor trebui să mai aștepte.