Trafic închis din cauza unei denivelări, pe breteaua de la Elice

Traficul pe breteaua de la Elice, din zona centrală a Galaţiului, a fost închis luni, din nou, din cauza unei denivelări suspecte a carosabilului.

Circulaţia auto a fost restricţionată în jurul prânzului, iar o echipă de la Apă Canal a decopertat carosabilul străzii şi a săpat în căutarea problemei. Potrivit reprezentanţilor operatorului regional de apă şi canalizare, intervenţia a fost determinată de o denivelare a carosabilului şi s-a încadrat în lucrările de mentenanţă obişnuite.

În urma săpăturilor efectuate nu s-au găsit pierderi de apă. Cu toate acestea, specialiştii Apă Canal au decis să fie redimensionat racordul gurii de scurgere a apei pluviale, pentru a preveni infiltraţiile, în cazul unor ploi abundente. Constructorul a anunţat că intervenţia se va finaliza în câteva ore şi se va trece rapid la asfaltare, pentru a evita infiltrarea apei de ploaie.

Imaginea de luni era similară celei din luna mai a anului trecut, când zona respectivă fusese afectată de o ditamai groapa. La acel moment, „diagnosticul” pus de Apă Canal a fost o acumulare de apă pluvială, care, în timp, a dus la tasarea terenului. Rezolvarea s-a făcut atunci prin schimbarea unuia din cele două racorduri de la gurile de scurgere, care avea un grad avansat de uzură.

Articolul precedentAccident cu trei maşini avariate şi o persoană rănită
Articolul următorParcul de la Turnul de Televiziune, redesenat de studenţii la Arhitectură